Proizvod Algalif Astaksantin sadrži prirodni karotenoid dobiven uzgojem alge Haematococcus pluvialis, na ekološki prihvatljiv način.

Najvažnije odrednice vlastite proizvodnje astaksantina:

Kvaliteta

Kvaliteta-300x300

Čistoća

Cistoca-500x500

Održivost

odrzivost-500x500

KARAKTERISTIKE PROIZVODNJE

patentirana zaštićena tehnologija

strogo kontrolirani

kontroliranog porijekla i vrhunske kvalitete

sa visokokvalitetnim i pročišćenim nutrijentima

  • u proizvodnji se koristi isključivo „čista energija“, 100% iz geotermalnih izvora,
  • voda koja se koristi maksimalne je čistoće, sa niskim udjelom minerala i bez klora, filtrirana prirodnim putem kroz slojeve vulkanskih stijena, praktično sterilna kao na izvoru. Iako je voda na Islandu dostupna u velikim količinama Algalif za razliku od drugih proizvođača koristi proizvodne procese koji sprječavaju gubitak vode,
  • specijalni sustav osvjetljavanja, neophodan za rast algi i produkciju astaksantina, štedi potrošnju energije za 50%

zatvoreni sustav proizvodnje u potpunosti štiti kulture algi od kontaminacije mikroorganizmima. Zagađenje algi mikroorganizmima uvelike smanjuje rast i produkciju astaksantina, a sam završni produkt je niske kvalitete. Prisutnost bakterija ili gljivica predstavlja prijetnju za zdravlje korisnika. U svim fazama proizvodnje poštuju se stroga pravila kontrole kolonija algi, sirovine, vode i zraka koji ulaze u sustav.

onemogućuju kontaminaciju teškim metalima i drugim zagađivačima koji mogu biti prisutni u otvorenim sustavima proizvodnje kada se nerijetko koristi onečišćena voda.

Astaksantin se ekstrahira iz biomase mikro alge Haematococcus pluvialis koristeći superkritičku CO2 tehnologiju bez otapala. Sirovini (oleorezini) koja se dobiva dodaje se d – alfa tokoferol kao antioksidans i ekstrakt ružmarina. U završnoj fazi astaksantin se standardizira visoko oleinskim uljem suncokreta.

Kako se proizvodi Astaksantin

Produksjon_illustrasjon_0118_CR